De saga blijft duren ...

 


Eind december 2021 nam de Bestendige Deputatie West-Vlaanderen een gunstige beslissing inzake de omgevingsvergunning voor een loods door Versluys Logistics in de Rolbaanstraat te Oostende. Het stond echter in de sterren geschreven dat het clubje eeuwige tegenstanders van de luchthaven het hierbij niet zouden laten. Op 24 januari 2022 stapten ze naar de Raad voor Vergunnings-betwistingen om de omgevingsvergunning te laten vernietigen. In principe wordt verwacht dat ze met hun actie weinig kans op succes hebben. Toch betekent de nieuwe procedure wellicht opnieuw uitstel van het project, met economische schade, derving van inkomsten en verlies aan tewerkstelling als gevolg. Maar dat zal de dwarsliggers worst wezen!



De vraag die iedereen zich stelt, is hoe een kleine vzw met een handvol leden zich jaren aan een stuk kan veroorloven om peperdure gerechtelijke procedures te voeren. Wie is of zijn hun sponsor(s) en met welke bedoeling? Worden al die geldverslindende acties wel rechtsgeldig in de boekhouding en jaarrekeningen opgenomen ? Een grondig onderzoek zou hier wellicht toepasselijk zijn.



Zo fier als een gieter verstuurden de initiatiefnemers een persmededeling over hun verwerpelijke actie. Slechts enkele persorganen slikten de eenzijdige en subjectieve mededeling als zoete pap en publiceerden de aankondiging zonder ook aan de andere betrokken partijen een kans op antwoord te geven. Dat was uiteraard een journalistieke blunder van formaat.



REPLO vzw heeft bij betrokken redacties met klem geprotesteerd en ontving ondertussen hun verontschuldiging voor het voorval.